.................................."Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες" Βολταίρος

~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΑ : Ενότητα τώρα για το καλό του λαού και του τόπου

Φωτογραφία του Βαγγέλης Μητράκος.
Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ εμφανίζει αξιοπρόσεχτα πολιτικά χαρακτηριστικά :
1. Τα συστημικά-μνημονιακά κόμματα με τους δορυφόρους τους και το φασιστικό κόμμα , συγκεντρώνουν ποσοστό 65% !!! Σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης 7 χρόνων , που κανείς δεν ξέρει ΑΝ και ΠΟΤΕ θα τελειώσει , είναι εξωπραγματικό κι ακατανόητο ένας λαός , ο οποίος δίνει αγώνα επιβίωσης σε μια υπό κατοχήν χώρα , να παρέχει εμπιστοσύνη σε ποσοστό 65% στους υπηρέτες των μνημονίων , στους αίτιους της δυστυχίας του και σ’ εκείνους που ορκίζονται στα φασιστικά ιδεώδη . 
2. Από το υπόλοιπο 35% της δημοσκόπησης , το οποίο έχει σαφώς αντιμνημονιακό υπόβαθρο και το οποίο υπό ενιαία έκφραση θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρα πλειοψηφικό , το ΚΚΕ παίρνει μόλις 5,5 % κι ένα απογοητευτικό 1,5 % η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ !!! 
Τα κόμματα του αριστερού τόξου οφείλουν να μελετήσουν και να αναλύσουν σοβαρά και σε βάθος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με ζητούμενο την απάντηση στο καθοριστικό πολιτικό ερώτημα : 
Γιατί η Αριστερά , που σηκώνει το βάρος του πολιτικού αντιμνημονιακού αγώνα , δεν μπορεί να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια ;
Σίγουρα μια καθοριστική αιτία είναι η τεράστια ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σπίλωσε την έννοια της «Αριστεράς» στη λαϊκή συνείδηση με την αντιλαϊκή – μνημονιακή – εξοντωτική πολιτική που ασκεί και με την καταρράκωση του ηθικού πλεονεκτήματος που επίσειε πάντοτε ως σημαία η αριστερά . Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η δεξιά παράταξη παίζει συνεχώς το ίδιο χαρτί χρεώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά προκειμένου να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός γνήσιου αριστερού ρεύματος που θα την απειλούσε ως αντίπαλο δέος .
Δεν είναι όμως μόνον αυτό : Η απουσία συγκροτημένου , ρεαλιστικού και τεκμηριωμένου κυβερνητικού προγράμματος προοδευτικής εξόδου από την κρίση και η πολυδιάσπαση της αριστεράς σε «μαγαζάκια» και φέουδα είναι βασικές αιτίες που οι λαϊκές τάξεις δεν ενισχύουν αποφασιστικά τον χώρο αυτόν . 
Η αριστερά , που το κύριο ηθικό χαρακτηριστικό της ήταν πάντοτε η ευθύνη απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα , ΟΦΕΙΛΕΙ σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή να σηκώσει το γάντι που της πέταξε η ιστορία , να βρει τα κοινά σημεία που μπορούν να συγκροτήσουν την ενότητά της και να χαράξει τη γραμμή εκείνη που μπορεί να ενώσει τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις , σε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο αγώνα και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών προς όφελος του εργαζόμενου λαού . 
Δυνάμεις και δυνατότητες υπάρχουν , αλλά είναι διάσπαρτες χωρίς συνεκτικό κρίκο. Διάθεση αγωνιστική υπάρχει , αλλά δε βρίσκει καθοδήγηση , έμπνευση και συντονισμό. Πολιτικές δυνάμεις στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς υπάρχουν επίσης . Εκείνο που λείπει απελπιστικά είναι η πολιτική βούληση , η υπέρβαση των κομματικών γραφειοκρατιών και το ξαναδιάβασμα (με ανοιχτό μυαλό , χωρίς παρωπίδες και χρωματιστά γυαλιά) των κομματικών ευαγγελίων .

Στην ιστορία και στις επόμενες γενιές , αύριο , δεν θα λογοδοτήσουν εκείνοι που κατέστρεψαν τον λαό και τη χώρα , αλλά κι εκείνοι που την ώρα της κρίσης δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους !
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ 
ΚΙ ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου